Vzdrževanje laminata in PVC talnih oblog

Tudi laminat in PVC talne obloge potrebujejo ustrezno nego in vzdrževanje.

Po talni oblogi ne drsajte s pohištvom pač pa ga premikajte tako, da ga dvignete. Poškodbe talne obloge boste zmanjšali s podlogami iz filca na nogah miz in stolov ter z ustreznimi kolesci ali podlogami pod pisarniškimi stoli.

Na vhod namestite kakovosten predpražnik, ki bo učinkovito odstranjeval umazanijo, kamenčke in vlago s čevljev.

V primeru razlitja voda ali drugih tekočin po talni oblogi, je potrebno tekočino nemudoma obrisati. Madeže rdečega vina ali kave je potrebno takoj odstraniti, saj lahko pustijo trajne madeže. Talno oblogo lahko poškoduje tudi preveč mokre oz. premalo ožete krpe za čiščenje, zato le-to dobro ožemite. Pri mokrem čiščenju talne obloge uporabljajte čistila primerna za izbrano talno oblogo ter jih uporabljajte v skladu z navodili proizvajalca.

Za čiščenje suhe umazanije uporabimo sesalec z mehkim nastavkom ali metlo.

Glede odstranjevanja bolj agresivnih madežev pa se posvetujte s strokovnjakom. Strokovnjak vam bo namreč svetoval primernost uporabe različnih čistil za odstranjevanje specifičnih madežev.

Na dolgo življensko dobo talne obloge vpliva tudi temperatura v prostoru, ki naj bi se gibala okoli 20 °C, ter relativna zračna vlaga, ki naj bi bila 50 – 60 %. Omenjene klimatske pogoje lahko spremljate z elektronskim merilnikom vlage ali vremensko uro. S pomočjo vlažilnikov zraka pa je moč vzdrževati optimalno relativno zračno vlago.

Topfloor

Parketi in talne obloge.

Bento d.o.o.

Ljubljanska cesta 26
SI-8000 Novo mesto

Tel.: +386 51 760 007
E-mail: topfloor.parket@gmail.com

Želite izvedeti več o talnih oblogah, aktualnih akcijah in našem delu?

Spremljajte nas na Facebook-u.